Over het boek

Wereldberoemd is het Hallerbos door zijn paarse uitbundige bloei in het voorjaar. Van heinde en ver komen bezoekers en dompelen zich dan in de sprookjessfeer.

Maar het bos is veel meer.

Het hele jaar door nodigt het je uit en elke keer ontdek je iets nieuws.

En dat is niet te verwonderen. Het Hallerbos is een oud en ecologisch zeer waardevol bos. Het staat ook niet op zichzelf. Het ligt midden in het gevarieerde, kleinschalige landschap van de Brabantse Ardennen.

De beheerders en vrijwilligers van het Hallerbos doen er alles aan om de verbinding met het landschap meer tot zijn recht te laten komen.

Ook het Hallerbosboek draagt daartoe bij.

Dit boek is hét complete referentiewerk over het Hallerbos.

Het is geschreven door mensen die het bos door en door kennen, vaak van in hun jeugd. Uit iedere bladzijde spreekt hun verbondenheid en enthousiasme voor het bos. Zij behandelen oorsprong, geschiedenis, landschap, natuur, beheer en toekomst van deze natuurparel met de hoop dat je hun passie en toekomstbeeld zult delen. Nergens anders kom je zo veel te weten over dit stuk natuur. De verzorgde teksten en de prachtige foto's en illustraties zorgen ervoor dat je het bos na je bezoek naar huis kunt meenemen.

"Kwalitatief boek dat niet mag ontbreken in je boekenkast" *****

"Prachtig inspirerende foto's. Overweldigend naslagwerk"****

Rating: 4.8 sterren
5 stemmen

De auteurs

De auteurs Koen De Rijck, Bert Ghysels, Rik Houthuys, Patrick Huvenne, Pierre Kestemont, Guy Lernout, Johan Merckx en Johan Moerman goten hun verbondenheid met het Hallerbos in dit boek, ieder vanuit zijn kennisdomein en persoonlijke beleving van deze natuurparel.

Fotograaf Jan Decreton en heel wat fotoliefhebbers selecteerden uit hun enorme archief de beste beelden . Met verwondering en bewondering kijk je naar hun schitterende foto’s en ontdek je het bos zoals je het nog nooit hebt gezien.

In enkele klikken besteld

prijsdaling!

boek Het Hallerbos

€ 25,00
prijsdaling!

boek Het Hallerbos

€ 25,00

Het complete referentiewerk over het Hallerbos.

Geschiedenis, landschap, natuur, beheer, omgeving.

ISBN-nummer: 9789082804416

Verschijningsdatum: 1/11/2018

Aantal bladzijden: 256

Uitgegeven door: Natuurpunt Halle

Afmetingen: 266 mm x 297 mm

Gewicht: 1800 g

Type: hardcover

Betaling via Bancontact of overschrijving op BE06 7360 5635 2822.

Wordt vaak samen gekocht met het kinderboek: 'het bloebelletjesbos'