Plan boommarter in beeld

Maak het Hallerbos nog groter: Plant mee extra ‘Heldenbos’ op zondag 29 november en zondag 13 december om de boommarter te verwelkomen. Inschrijven via www.planboommarter.be 

 

Bekijk hier in 4 minuten de successen van Plan Boommarter. 

 

Plan Boommarter is een initiatief dat zich al jarenlang inzet voor meer natuur in en rond Halle. Natuurpunt, natuurgidsen, Regionaal Landschap P&Z, Natuur en Bos en stad Halle werken mee.  

 

De naam van het project is geïnspireerd door de boommarter en zijn favoriet leefgebied. De boommarter heeft nood aan grote, goed verbonden bossen. Door het gebied van 2000 ha mooier en groener te maken kunnen er opnieuw boommarters leven. 

 

Het doel is om grote en kleine stukken natuur te laten groeien en met elkaar te verbinden.  Het Hallerbos werd 10% groter tot 622 ha op 20 jaar tijd. Dat zijn meer dan 1000 voetbalvelden.  Dat is een goede zaak voor natuur en mens.  Het bos groeit en en mensen zijn enthousiast. 

 

De komende jaren zijn er nog uitdagingen zoals de versnippering door wegen verminderen zodat dieren zich veilig kunnen verplaatsen. Werken aan waterkwaliteit en wijken en dorpen vergroenen.   

Het recept van  Plan Boommarter inspireert ook andere regio’s om voor hun bossen en natuur te zorgen.  

 

Het succes wordt vergroot als iedereen op zijn manier kijkt wat hij kan doen voor meer groen. Het zou geweldig zijn mochten er in de toekomst opnieuw boommarters te vinden zijn in onze bossen.  

 

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.